• Transport

  Het wagenpark van Van de Grift Fourage BV is modern en goed onderhouden. De meeste transportwagens beschikken over een geijkt weegsysteem. Dat werkt efficiënt en voordelig.

 • Mest

  Voor het vervoer van vaste mest zijn onze containerwagens uitgerust met AGR/GPS-apparatuur. Uw bouwafval, bedrijfsafval en groene reststromen kunnen wij voor u afvoeren in containerbakken met en zonder deksel.

 • Kwaliteit

  Van de Grift Fourage BV hecht grote waarde aan kwaliteit in voedselveiligheid en stipte en nauwkeurige leveringen. Wij zijn GMP+FSA en Skal-gecertificeerd en zijn lid van HISFA.

 • Fourage

  Betrouwbaar diervoeder is essentieel, zowel voor dier als mens. Van de Grift BV is daarom alert op de traceerbaarheid van producten en de gebruikte kwaliteitssystemen. Wij leveren snel en nauwkeurig.

 • slide0
 • slide1
 • slide2
 • slide3

Aardappelpersvezels

Net als voeraardappelen hebben aardappelpersvezels een positief effect op de vet-eiwitverhouding in melk bij melkvee en zorgt dit diervoeder voor een betere groei bij vleesvee. Van de Grift Fourage BV is gespecialiseerd in diverse fourageproducten waaronder aardappelpersvezels en levert door heel Nederland. Aardappelpersvezels zijn afkomstig uit de aardappelzetmeelindustrie en bestaan uit fijngemalen schil, celwanden en de resten van zetmeel en eiwit uit aardappelen.

 

Opname in het rantsoen rundvee, in kg product

melkgevend

droogstaand

jongvee

vleesvee

10 - 20

5 - 15

5 - 10

5 - 20

 

Bewaaradvies en gebruik

Aardappelpersvezels kunt u op diverse manieren bewaren, namelijk ingekuild, als afdekmateriaal en als vers product. Gebruik van aardappelpersvezels als afdekmateriaal zorgt voor een langere houdbaarheid van de onderliggende kuil. Hieronder het advies van Van de Grift Fourage BV in het kort:

 

Inkuilen

 • verharde ondergrond is noodzakelijk
 • aardappelpersvezels 1 à 2 dagen laten bezakken en het oppervlak glad afwerken (krimpscheuren dichten)
 • eventueel het oppervlak met 3 à 4 kg zout per m² bestrooien
 • lucht- en waterdicht afsluiten met plastic folie
 • een lichte druk op de folie verdient de voorkeur (bijv. met zanddek)

 

Als afdekmateriaal

 • bij voorkeur een laagdikte van minstens 25 cm
 • de bovenlaag zoveel mogelijk gladstrijken
 • lucht- en waterdicht afsluiten met plastic folie
 • een lichte druk op de folie verdient de voorkeur (bijv. met een dun zanddek)

 

Vers voederen

 • bij voorkeur opslaan op verharding
 • bij vers voederen de aardappelpersvezel binnen 2 weken opvoederen

 

Voordelen aardappelpersvezels

 • betere vet-eiwitverhouding in melk
 • betere groei bij vleesvee
 • veel mogelijkheden voor bewaren: inkuilen, als afdekmateriaal, vers voederen

 

Voederwaarde in gr/kg droge stof

Droge stof

VEM

VEVI

DVE

OEB

Ruwe as

Ruw eiwit

Ruw celstof

Zetmeel

Verz. Waarde

Kalium K

Stikstof N

Fosfor P

Calcium Ca
15.9%

1028

1102

89

-71

38

78

225

191

0.55

18.0

12.5

0.9

1.4

 

 

'Boek goede resultaten voor uw melk- en vleesvee met

lang houdbare aardappelpersvezels van Van de Grift Fourage BV'

Contact Van de Grift Fourage BV
Voskuilersteeg 12
8094 PB Hattemerbroek
T 038 - 376 5428
E info@vandegriftfourage.nl
algemene voorwaarden | kwaliteit Ontwerp: Mijnvormgever.nl
<h2>vandegriftfourage.nl sitemap:</h2> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/home">Welkom</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage">Fourage</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/voeraardappelen">Voeraardappelen</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage-aardappelpersvezels"><b>Aardappelpersvezels</b></a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage-appelpulp">Appelpulp</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/bierbostel">Bierbostel</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage-citruspulp">Citruspulp</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage-graanbostel">Graanbostel</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage-pompoenenpulp">Pompoenenpulp</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/fourage-rodewortelrestant">Rode wortelrestant</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/snijmais">Snijmais</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/voeruien-en-uienpulp">Voeruien en uienpulp</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/witlofwortelen">Witlofwortelen</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/voerwortelen">Voerwortelen</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/wortelpulp">Wortelpulp</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/hooi,-stro-en-zaagsel">Hooi, stro en zaagsel</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/kwaliteit_1509">Kwaliteit</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/mest">Mest</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/transport">Transport</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/land--en-tuinbouw">Land- en tuinbouw</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/bouw">Bouw</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/levering-aan-de-bouw">Levering aan de bouw</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/afvoer-uit-de-bouw">Afvoer uit de bouw</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/historie">Historie</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/media">Media</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a><br /> -<a href="http://www.vandegriftfourage.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/algemene-voorwaarden">Algemene voorwaarden</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/kwaliteit">Kwaliteit</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/nieuws">Leesvoer</a><br /> <a href="http://www.vandegriftfourage.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />